Arı Ekmeği 100 gr
Arı Ekmeği 100 gr

Arı Ekmeği 100 gr

Fiyat : ₺500,00(KDV Dahil)

Arı Ekmeğinin Faydaları Nelerdir?

Protein, karbonhidrat,yağ ve lif açısından zengin olan arı ekmeğinin içeriğinde A, B, C, D, E ve K vitaminleri bulunur. Folik asit, yağ asiti, amino asit ve organik asitler gibimaddeler içeren arı ekmeği potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor,manganez, demir ve bakır gibi mineraller açısından da zengindir. Tüm bu vitaminve minerallerle vücuda birçok fayda sağlar. İşte faydalarından birkaçı:

  • Kan yapıcı özelliğiyle kansızlığa iyi gelir.
  • İçeriğindeki K vitamini ile beyin sağlığını arttırır.Beynin zihinsel aktivitesini artırarak hafızayı güçlendirir. Depresyon ve stres gibi psikolojik sorunları önleyebilir.
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
  • Diş eti problemlerine karşı etkilidir.
  • Hücrelerin yenilenmesini hızlandırarak erken yaşlanmanın önüne geçer. Yaraların iyileşme hızını arttırır ve cilt sağlığına iyi gelir.
  • Doğal bir probiyotik olduğu için ince ve kalın bağırsakların sağlığını olumlu yönde etkiler.
  • Sindirim sistemindeki rahatsızlıkların önüne geçer.
  • İçeriğindeki laktik asit sayesinde çocukların kemik gelişimini destekler ve ileriki yaşlarda kemiklerde gelişebilecek sorunların önlenmesi için faydalıdır.
  • Vücuda enerji ve zindelik verir. Öyle ki, atletler ve yarış atları da arı ekmeğinin besin değerlerinden faydalanırlar.
  • Karaciğeri temizler ve yeniler, böylece karaciğerin fonksiyonlarını geliştirir.
  • Kan basıncını azaltarak tansiyonun dengelenmesini kolaylaştırır.
  • Antiseptik özelliğiyle vücudu mikroplardan korur.
  • Kabızlığa iyi gelir.
  • Alerjilerin semptomlarını azaltmaya yardımcı olur.
  • İçeriğindeki yoğun protein değeriyle kasları güçlendirir.
  • Antioksidan ve antibakteriyel özellikleri ile vücudu zararlı maddelere karşı korur. Alt ve üst solunum yollarındaki bakterilere karşı etki gösterir.
  • Büyümeyi hızlandırdığı için tavuk yetiştiricileri tarafından da kullanılır.

Arı Ekmeği Nasıl Tüketilir?

Arı ekmeğinin tadı  ekşi ve acı olduğu için yoğurt, süt, meyve suyu ve balla birlikte kahvaltılarda tüketilebilir. Bu besinin ideal tüketim miktarı yetişkinler için günlük 3-6;

çocuklar için 2-3 adettir. 2 yaşından küçük çocukların ve arı ürünlerine alerjisi olanların tüketmemeleri gerekmektedir. Kronik rahatsızlığı olanlar da doktorlarına danıştıktan sonra bu ürünü tüketebilirler.

 

Tüm Ürün açıklamalarımız  genel bilgilendirme için tasarlanmıştır. Kesinlikle tıbbi yardım, tıbbi tanı, ya da tıbbi tedavi amaçlı değildir.

 

 

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Eklenecek Kod Örneği: