"Kestane çiçeği insanların bağışıklık sistemini koruduğu düşünülmektedir" Türkiye'nin birçok yerinde kestane ormanları olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Serdar, şunları kaydetti: "Kestane doğal olarak ormanlarımızda yetişiyor. Kestane çiçeği insanların bağışıklık sistemini korumaya yardımcı olabiliyor. Sağlık açısından mutlaka bunu tüketmemiz ve yaygınlaştırmamız gerekiyor. Çünkü kestane balına göre 50 kat antioksidan üretiyor. Karadeniz ormanlarında yetişen kestane ağacının artı özellikleri var. Çünkü çiçekleri uzun kökenli, poleni çok bol miktardadır. Ege bölgesinde farklı çiçek yapısına sahip. Hem kestane balı yapılması yönünde hem de kestane çiçeği yapılması yönünde Karadeniz bölgesinin artı özelliği var. Kestane çiçeği çayının kestane balı üretimine de hiçbir zararı yok. Çünkü ağaçtan toplamıyoruz. Ağaçların çiçeklenmesine, tozlanmasına ve döllenmesine bir zararı yok. Tüm işlem bitiyor yani arılar çiçekten alacağını alıyor ve en sonunda yere dökülen çiçekleri biz en kısa sürede yerden toplayacağız ve kurutacağız. Bize düşen bu, eğer birkaç hafta yerde beklerse faydalı olma özelliği azalıyor. Hiçbir işlem yapmadan sadece kurutup çay haline getiriyoruz."
Kurutulmuş kestane çiçeği püskülünün faydaları:
Demleme Tavsiyesi ; Demliğinize bardak başına 2 adet oolacak şekilde bir miktar çiçek koyunuz.Üzerine kaynar su ilave edip 15 dakika bekledikten sonra tüketebilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.